Direktlänk till inlägg 4 juli 2007

Donnys degiga dag

Av The Dude - 4 juli 2007 14:20

Tisdag eftermiddag, Donny vankar av och an i sin lilla etta mitt emot Berras Sportfiske. Sackosäcken kännns inte alls så skön som den dagen då den var alldeles nyinköpt och mysig. De små rispuffarna rullade skönt mot hans något spända skinkor, avslappnande och nästan hypnotiskt. Idag finns det inget hypnotiskt med den satans säcken, han sparkar på den. Skriker till den – ”din jävla säckjävel!”. Han vill kasta ut skiten genom fönstret, men tvekar. Han tittar snettt på den hela dagen. Kastar in den i ett hörn och vägrar att sitta i fanskapet resten av dagen. Han sitter där på sina knän mot det hårda golvet och stirrar på datorskärmen. Livet är för kort för att vara ledsen och uttråkad säger hans hjärna till honom, och han svarar att han vet, men vad skall han göra åt det. Cigaretter, cigg, var e mina cigg.

På vägen ner från balkongen tittar han inom köket för att ta en bärs. Inga öl, nehä. Satan, hade jag inga öl här. Jag kan ge mig fan på att någon snor mina öl. Sakta, men säkert. Väldigt precist och beslutsamt. Äh, jag orkar inte gräva i detta, säger han till sig själv och vankar vidare in till sig igen. Han har glömt att han var sur på säcken för ett ögonblick, och undrar vart den är. Han får syn på den i ögonvrån och muttrar någonting till den. Tar fram den, puffar till den, och sätter sig i den. Mitt på golvet. På TV:n ingenting, tittar på ett Simpsons avsnitt, följt av ett Family Guy avsnitt, de är roliga men han har redan sett de fem gånger tidigare, och de börjar nu kännas smått löjligt att titta på dem igen, han knäpper av burken.

Jag måste ha några bärs och få ordning på mina tankar, säger Donny till sig själv och knatar ned för trappan och uppför den lilla backen till Sunny Livs. Butiksbiträdet är glad som vanligt och ler nästan för mycket när Donny slänger upp sitt sixpack holländska bira på disken. Donny tittar på honom, om än inte surt, något likgiltigt. Fattas bara att butikssnubben börjar dra igång, ”fest ikväll, eh?”. Ja, med ett sixpack 3,5:or, livet är verkligen fest idag Bubba, om du bara vissste. Att du inte tittar in efter jobbet så skall du få se på skiva. Vi kunde röka vattenpipa på balkongen och titta på solen gå ned bakom Berras, grilla ett lamm, en hel gris, fan vi ställer till med en jävla grisfest vet jag. Du jag, och kanske någon annan. Äh! Han betalar sina bärs och sticker upp till sitt igen. Ingen grisfest, inte idag. Han är inte ens hungrig. Vill mest bli full, men var dum nog att inte orka ner till bolaget innan de stängde för dagen.

Klockan går snabbt, närmar sig tolv när Donnny har klämt några öl, och sitter nersjunken i säcken långt borta i suddiga tankar som är svåra att placera, de finns där men ändå inte. När han funderar på vad han just tänkte på kan han inte dra sig till minnes. Det är säcken, det är säcken! Den satans säcken, Donny ger den ett slag i sidan, men säcken tar emot hans slag fint. Han hand sjunker in bland rispuffarna och får det att kännas som om han egentligen smekte den. ”Fan ta dig!” skriker Donny och öppnar en öl till.
Han går bort till sin gitarr, tittar på den, tar en klunk öl och tar upp guran, sätter sig på sängkanten. Kan vara skönt att spela lite. Yes, indeed. Drar några ackord, och det låter ganska bra. Ah, skönt att få spela lite. Han spelar öppningen på And It Stoned Me, men hinner inte mer än att sjunga ”Half a mile...” när han hör ett högt dunkande i väggen. Vad nu då? Han stannar upp lite, men fortsätter snart, ”from the county fair...” DUNK! DUNK DUNKDUNKDUNK!!” Jesus, vad fan, klockan är inte ens tolv. Han orkar inte att bråka med någon jävla 27-årig scoutledare, som antagligen måste upp tidigt imorgon för att öva att slå knopar med morsan imorgon. Lämna mig bara ifred! Men varför kan han inte få spela lite gitarr nu heller då. Det kanske är den där jäveln som har gått och nallat av mina öl. Han kanske drack en eller två som han sparat på sig över veckan idag, och ligger därinne i sitt ölrus och ser rummet snurra runt framför ögonen. Sluter han ögonen blir det bara värre, och gitarrspelet från grannen får honom att känna sig som en syndare på väg ner till Hellvetet. Fritt, snurrande fall, diaboliska ljudsalvor viner genom luften, han får panik och sparkar och slår vilt omkring sig. Det hjälper, gitarrspelat slutar.

Lämna honom ifred, tänker Donny innan han somnar. Hans tid är räknad, och du vet det.

Donnny vaknar på morgonen, någon ringer och bultar på hans dörr. Vad fan nu då? Öppnar ett öga, kliar sig på pungen, och ramlar ur sängen. Aj, satan. BANG! BANG BANG! ”Jajajajajajajaja, lugna dig för fan, står döden för dörren eller vad i hela friden är det frågan om!?”.

- God morgon, Johansson. Jag tänkte titta in för att...
- Det var bra att du kom, avbryter Donny genast.
- Jag har velat prata med dig nu ett tag. Från början tänkte jag låta dig vara, men det har börjat gå för långt, förstår du vad jag säger din skit. Nu får det vara nog! Hade du bara lämnat mig i fred så hade det varit frid och fröjd, men nej nej, du skulle tvunget börja ge dig på mig. Stort misstag.

Scouten tar ett steg tillbaka och Donny kan lukta sig till rädslan hos honom.
Donny fortsätter sin vilda rap. ”överallt svin som du, knypplande jävla scouter som vill hindra oss kostnärer från att skapa. Vet du överhuvudtaget vem jag är herr överbefälhavare? Nej, för då hade du åtminstone övervägt saken noga innan du stövlade in här 7 på morgonen.

- klockan är nio, Johansson.
- Men så håll din käft! Nu får det vara nog. Jag hör dig sitta uppe på nätterna och dunka i väggar och golv. Fan vet vad du håller på med där inne din psykopat, men att ha mage att hålla mig vaken och sedan komma här och väcka mig i ottan och låtsas som ingenting. Pfff!

”HA HA! Ja, du är sannorligen en riktig karaktär”, fortsätter Donny. ”Jag skall förklara situationen för dig. Det är nämnligen inte bara jag här i huset som har tröttnat på dig. Det är alla boende här som har haft ögonen på dig, och vi ser väl vad vi ser. Vi ser alla vad vi ser och nog har vi sett, jo tack.”

Han tar ytterligare ett steg tillbaka när Donny slänger upp sitt långa anklagande pekfinger i bröstet på honom. ”DU din jävel, du ska väck härifrån. Hade jag varit du skulle jag flytt medan jag kunde, jag ger dig en chans, stick fly... spring innan det är för sent. Vi har alla bevis mot dig.

- Men, men... jag...

Han är stum av förvåning. Då dunkar Donny igen dörren mitt framför nosen på honom. Han öppnar sitt brevinkast och säger med ett djävulskt och belåtet skratt, ”du kommer att höra av myndigheterna inom en snar framtid, Mr Scout. Om du medger dina svinerier kanske du kan få knyppla i cellen”.

Donny fnittrar tyst bakom dörren och hör hur en scout stum av förvåning för stegen in till sig. Donny stegar mot sängen för att återuppta sömnprocessen som tidigare avbröts. Måste sova, var uppe sent inatt och fixade.

Senare på dagen går Donny mot balkongen för att ta ett bloss. På vägen möter han kostymklädda poliser som står och pratar med några grannar. En polisman med munskydd och plasthandskar står och fingrar i kylen. Donny ler, inom sig, men lägger samtidigt på en sådan förvånad min på utsidan att man skulle kunna tro att han just sett något värre än ett spöke. En polisman frågar honom just det.

- Har du sett ett spöke eller? skrattar han till.
- Vad i den heliga herrens namn har skett här, frågar Donny konstapeln.

”Ja du”, säger konstapeln.
”Verkar som att din grannne hade en del skumma saker för sig. Vi har inte riktigt fått klarhet i det, men han har en del att förklara, minst sagt”.
Två polismän i vita overaller och munskyddd kommer upp från källaren bärande på den get som Donny under de tidiga morgontimmarna slaktade i scoutens källarutrymme.

- Karlsson, säger den ena av de två till konstapeln som Donny pratar med.
- Jag tror du vill se detta, det finns mer därnere.

- Herre jösses, säger Donny och tar sig för munnnen. Vad fan är det som har hänt här.

- Vi får talas vid mer senare, säger konstapel Karlsson innan han skyndar ner mot källaren.

Donny tar ett bloss av cigaretten och tittar ner mot Berras där en radiobil kör iväg med den knypplande scouten. Dåre! Tänker Donny och släcker sin cigarett, går in till sig, sätter sig i säcken, som nu känns skön igen. Han ler brett, tar upp gitarren och fortsätter där han lämnade av: ”... and the rain came falling down”.

 
 
Ingen bild

mentala-tivolit.com

4 juli 2007 18:29

HAHA!...fan va kul...shit!..är en av Antz dagar så, tycker jag att han ska spänna av lite..typ skita i scoutungen och sova..xD

 
Ingen bild

dongan

5 juli 2007 12:59

moahahaha! hahah det här va fan det bästa jag läst på mycket länge.

 
Ingen bild

Forschan

9 juli 2007 13:21

hihihi...hehehe...ajaja. Aggresivt som en spik....Roligt att se att du har kommit igång ordentligt. Se upp med allt svärande bara, det kan bli lite mycket. Annars har du ju flera romanuppslag här ju. Kör vidare!..Roligt att läsa lite längre stycken. För att träna din journalistiska känsla så kan du förslagsvis berätta med olika berättarstilar, typ torr tidningsjournalist, Fantasystyle, Deckare. Det kunde kanske vara roligt. Bara ett litet förslag för att träna från Farsan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av The Dude - 24 januari 2009 14:48

På Arlanda är det hur surrigt och snurrigt som helst och precis som alla andra flygplatser jag har besökt ger hela settingen upphov till stress, paranoia och allmän vilsenhet. Donny sitter i baren med en öl och en jägermeister, som han i samma ...

Av The Dude - 23 januari 2009 23:24

Tandläkaren, det är givetvis en pina, något förskräckligt och hemskt som många inte vill besöka – ibland dem jag. Som en del läsare vet sedan tidigare, har jag haft en del svårigheter, för att inte säga problem med min tandläkare. Fast det ...

Av The Dude - 23 januari 2009 21:10

Snickarna nästa? Nu kommer ”Diplomaterna” och ”Advokaterna”, vi får följa riktiga yrkesmän på riktiga uppdrag. Det finns faktiskt inget stopp iden här reality-genren. Ett gäng dalasnickare på jobb i Stockholm? Ja, absolu...

Av The Dude - 16 december 2007 15:01

- Ja men alltså, det behövs politiska beslut, annars går det inte. Att höra det från en av ”vänstertjejen” i klassen var förvånande och irriterande. Att höra det från Kajsa Ekis Ekman i Dagens nyheter (torsdag 13/12) är än...

Av The Dude - 16 december 2007 14:12

Tidig lördagseftermiddag, busschauffören önskar oss vid ändhållplats slussens bussgarage, en trevlig dag. Övertygad om att det så skall bli, och nöjda över den trevliga gesten, kliver vi ur bussen. Det är en sak att snacka om hur trevligt det är i ...

Skapa flashcards